Biografie

Als kind wist ik het al; ik wilde later bij de televisie werken. Gefascineerd als ik was door het samenspel van cameramensen, geluid en regie leek me dat het ultieme toekomstbeeld.

Na het behalen van VWO koos ik er voor om me in de woelige wereld van de televisie te storten en in 1989 begon ik als montage assistent bij een facilitair televisiebedrijf. Ik mocht meewerken aan een groot aantal TV programma’s en evenementen waaronder theaterregistraties van Paul van Vliet, Toon Hermans en een wereldwijd uitgezonden live concert van Tina Turner in Barcelona. Na de overstap naar de publieke omroep werkt ik mee aan programma’s van Bram Vermeulen en Martin Simek en was ik als producer betrokken bij diverse radioprogramma’s. Voor TV produceerde en regisserde ik promo’s en teasers voor de continuïteit van Nederland 1,2 en 3.

Inmiddels heb ik vele facetten van het vak doorlopen en heb ik mij in 2007 gevestigd als zelfstandig mediaproducent. Tot mijn portfolio behoren een groot aantal webvideo’s, bedrijfpresentaties, promo’s en enkele in eigen beheer gemaakte korte films. Deze worden door mij geproduceerd, gedraaid en gemonteerd. Verder ben ik werkzaam voor diverse omroepen (RVU/NTR, HUMAN, VPRO als promoregisseur. Ook monteer ik reportages en Corporate films.

Ook op andere gebieden ben ik actief. Ik geeft workshops videomaken en ben verwoed fotograaf. Verder werk ik aan een aantal projecten in eigen beheer. Centraal hierbij staat het waterrijke landschap van Nederland. Thema’s als scheepvaart, polders, dijken en waterwegen spelen een belangrijke rol in dit vrije werk.

Wat anderen zeggen over René:
René wist onze wensen precies weer te geven in video
Hij werkt gedreven en nauwgezet. Geeft niet op tot het resultaat precies is zoals hij het voor ogen had.
serieus en toch met humor op z'n tijd...
Werkt snel en vakkundig.